Index Vakbarát Hírportál

9 napja eltört kulcscsonttal lett harmadik

2011. június 12., vasárnap 17:58

Harmadik lett a vasárnapi Moto GP Brit Nagydíjon Colin Edwards. A yamahás eredménye a győztes Casey Stoner teljesítményét is háttérbe szorítja: az amerikai múlt pénteken bukott Barcelonában, szombaton megműtötték törött kulcscsontját. Vasárnap indulni akart a Spanyol GP-n, de nem kapott rajtengedélyt.

Alig egy hetet kellett várnia, Silverstone-ban már péntektől ott volt, nyolcadikként rajtolt, hármat előzve feljött ötödiknek. Marco Simoncelli és a világbajnok Jorge Lorenzo bukott előtte a hatalmas esőben, így került harmadik helyre.

"Nem is tudom, mit mondjak. Jó orvosom van, nagyszerű munkát végzett. Nem is a csont fájt, hanem a bordámról leszakadt izomköteg" - fedte fel másik sérülését a célban Edwards.

A második Andrea Doviziosót nem volt esélye befogni, eredménye így is hihetetlen. Megverte többek között Valentino Rossit is, akinek sikerült élete leggyengébb hétvégéjét valamennyire megmentenie a hatodik hellyel. Az olasz 40 másodperccel kapott ki negyedikként végző csapattársától, Nicky Haydentől, fél perccel az ötödik Alvaro Bautistától.

Rovatok