Index Vakbarát Hírportál

Talmácsi: Arra emlékszem, hogy bemegyek a kanyarba, utána a kórházban ébredtem

2013. március 11., hétfő 12:38

Áprilisban térne vissza a sérült motoros, a cél vb-hatban lenni.

Talmácsi Gábor akár a Supersport-sorozat vb-címét is elérhetőnek tartja idén, reálisan folyamatosan az első hatban motorozna az általa a Moto GP-nél jobban kedvelt gyorsasági motoros-világbajnokságon.

Talmácsi a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában állkapocstörése utáni gyors gyógyulásról számolt be, és már április közepén, a következő spanyol futamon nyeregbe szállna.  

„Semmit sem változott a célkitűzés erre a világbajnoki sorozatra. A teszteken nagyon jól mentünk, a Hondás csapatok közül a második legerősebb a miénk. Az utóbbi hat-nyolc év legerősebb, legszorosabb mezőnye gyűlt össze idén, de akár a vb-cím is elérhető. A csapatfőnököm már megüzente, hogy újabb lóerőket találtak a gépemben, a motorblokkunk még erősebb lesz, vagyis szinte bármire képesek lehetünk. A reálisabb cél folyamatosan az első hatban lenni ebben a kemény mezőnyben; a futamnyerés is bennem van” - jelentette ki.  

„A Moto GP szervezője megvette a Supersport-sorozatot is: nehéz összehasonlítani a két versenyt. Egyik sem könnyű, a Moto GP marketingje erősebb, a Supersportban viszont ott van az összes gyártó. Nekem ez a szimpatikusabb, mert itt valóban a márkák versengenek egymással. A legfőbb esélyes idén a török világbajnok, ő a kategória specialistája, de azért megfogható ő is” - tette hozzá a világbajnok gyorsasági motoros.

„Hatalmas a motivációm a gyors visszatérésre, mert nagyszerűen sikerült a spanyol felkészülésem, a csapatnál fél éve folyamatosan javulnak az eredményeim. Az esésnél egyszerűen rossz időben rossz helyen voltam: az ausztrál időmérőkön végig a legjobb hatban motoroztam, ám egy szennyeződésen csúsztam el az edzésen, sokakhoz hasonlóan” - beszélt a balszerencsés bukásáról.  

„Csak arra emlékszem, hogy bemegyek a kettes kanyarba, utána már a kórházban ébredtem - az esés így viszont nem viselt meg. Szegeden operálták a két helyen eltört államat, kiszedték az egyik bölcsességfogamat, két lemezzel rögzítették, a varratok bent vannak; a teljes csontosodás fél év, de egyre jobban vagyok, elkezdtem edzeni és az április 14-i aragóniai nagydíjon indulni szeretnék - már holnap motorra ülnék.”

Rovatok