Index Vakbarát Hírportál

Marc Marquez újra durván őrült volt, de bejött neki

2015. május 18., hétfő 11:54

Csak negyedik lett a Francia GP-n, és a pontversenyben is csak negyedik a címvédő Marc Marquez, aki vasárnap nem csak a mindig veszélyes Yamaháktól, Lorenzótól és Rossitól, de a harmadik, ducatis Andrea Doviziosotól is kikapott.

A negyedik helyet is épphogy meg tudta szerezni, a hajrában a másik Ducatival, Andrea Iannonéval vívott necces csatát, amiben többször is, de egyszer tényleg majdnem elesett. A bajnok egy balkanyarban fékezte ki az olaszt, de olyan későn kezdett lassítani, hogy a motor a szokásosnál is jobban keresztbe állt alatta, csoda, hogy be tudott fordulni, és nem ütötte ki a Ducatit.

Rengeteget kockáztatott egy helyezésért, újra kissé meggondolatlan volt, mint például néhány hete Argentínában. Megúszta, végülis bejött neki, de hajszálra került az eséstől.

Amint mondta, az első gumival volt gondja, bár ő indult a pole-ból, a versenynapra úgy felmelegedett az idő, hogy a gumi alig bírta ki az aszfalt hőmérsékletét, ezért csúszkált annyira.

Marquez-Iannone Le mans

A Marquez-Iannone-párbaj lélegzetelállító volt, minden másodperce élvezetes, alig lehet összeszámolni, hányszor előzték egymást. (A durva Marquez-kanyarvétel 3:40-nél látható.)

Rovatok