Index Vakbarát Hírportál

Egyre drámaibb a Rossi–Lorenzo-csata a MotoGP-ben

2015. szeptember 14., hétfő 09:05

Újabb nagy verseny volt a MotoGP-ben vasárnap, Misanóban, a San Marinó-i Nagydíjon.

A startnál már erősen esőre állt az idő, a rajttól a szuperhármas, Lorenzo, Marquez és Rossi jött el a legjobban. Egymás sarkában voltak, amikor pár kör után elkezdett szemerkélni.

Lorenzo vezetett, Marquez elengedte Rossit, és megkezdődött a taktikázás: ki menjen ki először esőgumis motorért? Rossi 12 ponttal vezette a vb-t a rajtnál, így nem mozdult, arra várt, mit tesz Lorenzo, hiszen ha ugyanazt csinálja, mint riválisa, a legminimálisabb eséllyel jöhet ki belőle rosszul. Amikor Lorenzo a boxba kanyarodott, követte az olasz és Marquez is.

A bajnok hihetetlenül ügyesen pattant át a másik gépére, ahogy szokott, már a depóban majdnem megelőzte Lorenzót. Rossi öregesen átült, és veszített négy másodpercet, 3,5-re volt Lorenzótól, amikor visszatértek a már vizes pályára.

Néhány kör alatt viszont ledolgozta, megelőzte Marquezt és Lorenzót is, kicsit el is lépett a spanyoloktól.

A pálya viszont száradt, így újra dönteni kellett, ki vált elsőként vissza a száraz gumis motorra. Marquez mozdult, aztán Lorenzo, majd Rossi utolsóként, és mint kiderült, a legelőbbi volt a tökéletes döntés.

Simán élre állt Marquez, Rossi nagyon visszaesett, Lorenzo a kettejük között volt, de az első körén száraz gumin nagyot bukott.

Misano MotoGP SM, Lorenzo bukik

Marquez győzött, Rossi az ötödik helyet tudta megmenteni, ami gyenge eredmény lenne, Lorenzo esésével viszont 11 ponttal, 23-ra növelte előnyét a vb-n.

Nagyot lépett a világbajnokságban, de óriásit is léphetett volna, ha időben cserél vissza a száraz motorra. Ezt ő is tudta, a Gazzettának azt mondta, "minden döntést ötször meggondoltunk, a világbajnokság volt a tét".

Marquez még mindig 63 pontra van Rossitól, öt verseny van még a szezonból. Két hét múlva lesz az aragóniai futam Spanyolországban.

Rovatok