Index Vakbarát Hírportál

A legnagyobb bók, amit Valentino Rossi kaphatott

2015. szeptember 16., szerda 17:25

"Ez Valentino érdeme, nem szerencse kérdése" - hárította el az újságírói kérdést Jorge Lorenzo, amikor azt vetették fel neki, Valentino Rossi leginkább szerencséje miatt vezeti a világbajnokságot.

A 36 éves 23 ponttal megy öt futammal a vége előtt, yamahás csapattársa, Lorenzo szinte kikérte magának, hogy ez mázli lenne.

"Lehet mondani, hogy Marc és én idén kissé balszerencsések vagyunk, de a szerencse, amiről beszélnek, Rossi esetében a tapasztalatának az eredménye. Hogy a legjobbját a megfelelő pillanatban képes előhúzni, hogy képes kontrollálni a versenyeket, akár szárazon, akár vízen, és mindenek előtt, hogy a rutinjából és a motorunkból is ki tudja hozni a maximumot. Valentino vezeti a vébét, annak ellenére, hogy gyakran csak a harmadik sorból indul. Ráadásul nem ritkán fél másodpercet ver egy körön Marquezre és rám. Rossi leckét ad nekünk, hogyan hozzuk ki magunkból a képességeink maximumát" - felelt a Gazzettának a spanyol.

Hétvégén Lorenzo bukott, Rossi ötödik lett egy kiélezett esőversenyen, emiatt került majdnem egyfutamnyi előnybe. Lorenzo önbizalmát azért biztosan nem törte meg a kisebb lemaradás.

"Elég gyors vagyok hozzá, hogy megnyerjem a hátralévő összes versenyt, és ki tudja, Marquez, a Ducatik és Pedrosa nem szállítanak-e egy-egy meglepő eredményt. Meg tudom még csinálni, hiszen 125 pontot lehet még szerezni" - mondta határozottan Lorenzo.

Jövő hét végén Spanyolországban lesz lehetősége faragni a hátrányból, az aragóniai pályán ő tavaly nyert, míg Rossi bukott, így nem is rosszak a kilátásai. Utána még négy futam jön a bajnokság végéig.

Rovatok