Index Vakbarát Hírportál

Baleset miatt elhalasztották Micheliszék időmérőjét

2015. szeptember 26., szombat 09:16

Helyi idő szerint szombat délutánról vasárnap reggelre, vagyis a verseny napjára halasztották a túraautó-vb sanghaji időmérőjét, miután a versenyhétvége egyik társfutamán, az Asia GT első versenyén egy balesetben annyira megsérült a szalagkorlát, hogy azt szombaton már nem tudták volna megjavítani.

A balesetet Rod Salmon okozta, aki alaposan lebontotta a McLarenjét a célegyenes végén, de végül sérülés nélkül megúszta az ütközést, ami a GT Asia képe szerint valóban brutális lehetett.

This was the big moment of @GTAsiaSeries R1 at Shanghai @FFFracingteam driver Rod Salmon unhurt in this incident pic.twitter.com/fnJgkWKaPI

— GT Asia Series (@GTAsiaSeries) September 26, 2015

Ami a WTCC-t illeti, a pilótáknak nem lesz könnyű dolguk így, hogy a vasárnapi két futam előtt kell eldönteni a sorrendet, pedig inkább a könnyítés, mint a nehezítés kellene Micheliszéknek a szabadedzések alapján. Míg a pénteki teszten még nagyon jól ment a Honda, Michelisz pedig a második lett, addig szombatra közel két másodperces hátrányba került a legjobb időt futó citroënes Ma Csing-hua mögött a második edzésen, miután az elsőben még egy másodperccel követte a kínait.

A második edzéses ideje alapján még a legjobb tízbe kerülés is komoly előrelépés lenne Michelisztől, ami külön fájó úgy, hogy az élen pont az a Ma jár, akivel a legnagyobb harcban van a vb negyedik helyéért.

A halasztott időmérőt magyar idő szerint hajnali 2.40-kor kezdik, a két futam 8.45-kor és 9.55-kor kezdődik.

Rovatok