Index Vakbarát Hírportál

A versenyigazgató indoklása a Rossi-Marquez-balhéról

2015. október 25., vasárnap 19:34

A Rossi-Marquez-balesetről a versenyigazgató Mike Webb adott pontos felvilágosítást a Gazzettának, melyben megindokolta, miért büntették az olaszt.

"Mindkét pilótát meghallgattuk, megállapítottuk, hogy mindkettejük hibája volt az ütközés, de Marquez nem kereste a kontaktust, vagyis nem szegett szabályt. A viselkedésével viszont idegesítette Rossit, aki reagált, szabályellenes módon. Három büntetőpont jár ezért Rossinak a felelőtlen vezetésért, amivel szándékosan kontaktot provokált, direkt szélesen ment bele a kanyarba, hogy kiszorítsa a másik motorost. Ennek a következménye lett az incidens."

Mivel Rossinak már volt egy büntetőpontja szeptemberről, a misanói időmérőről Lorenzo - abszolút következmények nélküli - feltartásáért, így összegyűlt a négy pontja, ami automatikus utolsó helyes indulást jelent a következő, azaz az utolsó, világbajnokságot eldöntő valenciai futamra.

Webb elárulta, hogy Marquez azt mondta, ő csak a saját versenyét futotta, mert a gumijai jó állapotban voltak, lehetővé tették a kemény versenyzést, míg Rossi arról beszélt az igazgatónak, hogy Marc szándékosan próbálta lelassítani őt, hogy kizökkentse a versenytempójából.

Rossi 7 ponttal vezeti a bajnokságot, de így meglehetősen nehéz dolga lesz. Közvetlenül Lorenzo mögött kell végeznie, ha a spanyol az első kettőben fut be, ha yamahás csapattársa harmadik lesz, lehet 6. is.

Rovatok