Index Vakbarát Hírportál

Megvan a döntés, Rossi marad utolsó a döntő futamra

2015. november 5., csütörtök 14:21

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) határozott Valentino Rossi ügyében: a motoros büntetését helybenhagyták, az utolsó helyről kell startolnia a vasárnapi szezonzárón, amin eldől a világbajnokság.

Rossit a malajziai futam után sújtották három büntetőponttal, mert összeütközött Marc Marquezzel, ami azt jelenti, négy ilyen pontja gyűlt össze, azaz a következő nagydíjat automatikusan a leghátsó helyről kezdi.

Az olasz a sportbírósághoz fellebbezett enyhítésért, vagy a büntetés időleges felfüggesztéséért, hogy elkerülje a legrosszabb pozíciót. A CAS rövid közleményében annyit ír, nem lát indokot a felfüggesztésre, így a büntetést a hétvégén, Valenciában kell letölteni.

Korábban azt mondta, innen esélytelen megnyernie a világbajnokságot, bár hét ponttal vezet Jorge Lorenzo előtt, leghátulról képtelenségnek tartja versenyképes pozícióban végezni.

Természetesen azért megpróbálja, amennyiben közvetlenül csapattársa mögött végezne, megszerezné a címet, vagy ha a spanyol harmadik, neki elég a hatodik hely is.

Rovatok