Index Vakbarát Hírportál

Rossi&Lorenzo: mindenki megbánta

2015. november 5., csütörtök 17:57

A valenciai MotoGP csütörtökén a hivatalos sajtótájékoztatót törölték, hogy ne eszkalálódjon az ellentét a versenyzők között, de a yamahás csapattársak, a vb-ért küzdő Jorge Lorenzo és Valentino Rossi mikrofon mögé ült.

A múltról sokat nem beszéltek, de annál lényegesebbeket mondtak.

"Csak azt bánom, hogy szélesen vettem azt a kanyart, és nem követtem a normális ívet. Beszéljünk inkább erről a hétvégéről" - zárta rövidre a témát a részéről Rossi.

Marquez leszorításáért megbüntették, a határozatot csütörtökön a Nemzetközi Sportdöntőbíróság sem függesztette föl, így vasárnap az utolsó helyről kell startolnia.

"A múltról annyit akarok mondani, hogy az a mozdulat a dobogón hiba volt - utalt rá Lorenzo, hogy Malajziában lefordított hüvelykujját mutatta Rossi felé. - Már bánom. Nem sportszerű, és rossz példa, főleg a fiatalabbaknak. Ezen kívül más mondandóm nincs. Arra akarok koncentrálni, ami a pályán fog történni."

Rossi úgy nyilatkozott, normális hétvégét fut, hiába biztos utolsó, a szokásos módon teljesíti az időmérőt is. Míg Lorenzo állítja, Rossi büntetése nincs rá hatással, ugyanúgy fog készülni és versenyezni, mintha Rossi bárhonnan indulhatna.

Valenciában az edzések péntek délelőtt tízkor kezdődnek, az időmérő szombaton lesz, a futam vasárnap két órakor startol. Rossinak 7 pont előnye van Lorenzo előtt, ha közvetlenül mögötte fut be, az bajnokságot ér, illetve ha Lorenzo harmadik, már a hatodik pozíció is elég az olasznak.

Rovatok