Index Vakbarát Hírportál

Tömegbaleset a Dakaron: 13 sérült

2016. január 3., vasárnap 08:37

Tömegbaleset történt 2016-os Dakar-rali Buenos Aires-i prológján: egy kínai versenyző, Kuo Mei-ling a nézők közé sodródott Mini Cooperjével. A szervezők tájékoztatása szerint tizenhárman megsérültek, köztük öt gyerek. 

A Telam argentin hírügynökség azt közölte, hogy a sérültek közül három állapota válságos.

Tömegbaleset a Dakaron

A baleset miatt a szervezők félbeszakították a prológot, amelyet az autósok között a holland Bernhard Ten Brinke (Toyota), a motorosoknál a spanyol Joan Barreda (Honda) és a portugál Ruben Faria (Husqvarna), a kvadosoknál pedig a chilei Ignacio Casale (Yamaha) nyert meg, írja az MTI.

Délutánra az is kiderült, hogy a rossz időjárás miatt törölték a rali vasárnapra kiírt, első szakaszát. Etienne Lavigne versenyigazgató bejelentette, hogy biztonsági okokból nem rendezik meg a Rosario és Villa Carlos Paz közötti, 258 kilométeres etapot, mivel a vihar miatt a mentőhelikopterek nem tudnának felszállni.
  

Az idei Dakar-ralin 60 ország 556 versenyzője vesz részt, ez rekord. Először indulnak olyan világhírű ralisok, mint a francia Sébastien Loeb és a finn Mikko Hirvonen. Az indulóknak 9300 kilométert kell megtenniük, leginkább részt Argentínában - egy etap lesz Bolíviában -, a gyorsasági szakaszok 4700-4800 kilométert tesznek ki, de a motorosok, quadosok, kamionosok és az autósok útvonala némileg eltér. A cél Rosario városában lesz január 16-án.

Rovatok