Index Vakbarát Hírportál

Michelisz a negyedik helyről indul Szlovákiában

2016. április 16., szombat 15:12

Mindkét délelőtti szabadedzésen Michelisz Norbert volt a legjobb hondás a mezőnyben – elsőre az ötödik, másodikra a negyedik legjobb időt autózta a magyar túraautós, így komoly reményei lehetettek, hogy az időmérőn is sikerül ezt a teljesítményt megismételnie.

Az viszont várható volt, hogy a Citroën tartalékolt az edzéseken, mert a legjobb időket Michelisz előtt a Ladák és a Volvók autózták, míg a franciák egyik alkalommal sem kerültek be a legjobb hétbe. Az első éles bevetésén autózó Ficza Ferenc is jól fejlődött délelőtt, a 15. hely után a második edzésen a 13. helyig javult.

Rengeteg volt a kicsúszás az edzéseken és az időmérőn is, rögtön a kvalifikáció elején a címvédő José María López csúszott ki, majd a ladás Hugo Valente is követte, ketten pedig annyi törmeléket vittek fel a pályára, hogy a takarítás idejére megszakították az időmérőt. Michelisz is többször megjárta a kavicságyat, az egyik ilyen délelőtti esetről művészi értékű szuperlassítást is rögzítettek.

Az időmérő első harmada is jól alakult Michelisznek, sokáig a második helyen állt 23 ezreddel López mögött, de Valente egy remek körrel mindkettejüket megelőzte. Ficzának nem sikerült a legjobban a bemutatkozás, a leggyengébb idővel a 17. helyen zárta az időmérőt.

A legjobb idővel jutott aztán a harmadik harmadba Michelisz, aki így a végső ötösből utolsóként próbálkozhatott a pole pozíció megszerzésével. A legjobb ötben a szintén gyári hondás Rob Huff nem túl jó idővel kezdett, őt a két Citroën, López és Yvan Muller remek eredménnyel követte, ahogy 2015-ben is, most is a francia érezte jobban a pályát. A ladás Nicky Catsburgnak aztán sikerült bekerülnie a két Citroën közé, Michelisz viszont rontott az éles körön, és csak Huff elé, a negyedik helyre tudott bekerülni.

A MAC3 csapatidőfutamot a Lada nagyon elrontotta, Nicky Catsburg beragadt a rajtnál, majd defektet is kapott, így idő nélkül zártak, míg a Citroën és a Honda hármasa óriási csatában ezredre azonos, 4:17.233 másodperces eredményt ért el, így megosztott első helyezéssel egyaránt 8 pontot szereztek a csapatversenyben.

Az időmérő eredménye

  1. Yvan Muller, Citroën
  2. Nicky Catsburg, Lada
  3. José María López, Citroën
  4. Michelisz Norbert, Honda
  5. Rob Huff, Honda

A két vasárnapi futam 12.10-kor és 14.15-kor kezdődik majd.

Rovatok