Index Vakbarát Hírportál

Jorge Lorenzo a Ducatihoz igazol, Rossi új csapattársat kap

2016. április 18., hétfő 18:10

Jorge Lorenzo, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának címvédője a Yamaha csapatától a Ducatihoz igazolt az idény végén. A Yamaha hétfői közleménye szerint Lorenzo azért távozik majd kilenc szezon után, mert új kihívásokat keres.

A 28 éves spanyol versenyző a MotoGP-ben eddig csak a japán csapat színeiben indult, 2008 óta 141 futamon vett részt, 41 alkalommal nyert, összesen 99 dobogós helyezése és három világbajnoki címe van (2010, 2012 és 2015).

A Yamaha háláját fejezte ki Lorenzónak az eddigi közös sikerekért, sok sikert kívánt neki, és megerősítette, hogy teljes mértékben támogatja motoros pályafutása hatodik vb-címe megszerzésében.

Az istálló már korábban bejelentette, hogy 2017-ben és 2018-ban a hétszeres MotoGP-bajnok olasz Valentino Rossi lesz az egyik versenyzője. Lorenzónak is hosszabbítást ajánlott, de ő végül az olaszokat választotta.

Lorenzo szerződése két idényre szól, amelynél mintegy 25 millió euró (7,7 milliárd forint) lesz a fizetése. A Ducati - az ausztrál Casey Stonerrel - legutóbb 2007-ben lett világbajnok.

A mostani idényben a címvédő Lorenzo a Katari Nagydíjon az első, az Egyesült Államok Nagydíján a második helyen végzett, az Argentin Nagydíjon pedig kiesett.

A Ducatinál jelenleg Andrea Iannone és Andrea Dovizioso versenyez, valamelyiküknek távoznia kell, hacsak nem dönt a csapat a hárommotoros felállás mellett.

A Yamahánál a most suzukis Maverick Vinales a jelölt Lorenzo helyére. Rossi annyit mondott a lehetőségről, hogy neki nem lenne vele problémája. Lorenzo Ducatihoz távozását úgy értékelte, csapattársa ott is sikeres lesz. Ő 2011-12-ben indult Ducatival, de egyetlen futamot sem tudott nyerni, dobogón is csak háromszor állt.

Rovatok