Index Vakbarát Hírportál

Michelisz egy újabb sorozatban is autóba ül

2016. június 27., hétfő 17:15

A portugáliai versenyhétvége után nagyon hosszú nyári szünetet kaptak a WTCC-mezőnyében induló pilóták, hiszen legközelebb csak augusztus elején versenyeznek Argentínában. A köztes időt sem tölti viszont vezetés nélkül Michelisz Norbert, a Honda gyári csapatának versenyzője, július 16-17-én ugyanis az idén indult TCR Benelux sorozatban ül majd autóba.

Mi ez a TCR?

A TCR is egy túraautós kategória, van nemzetközi sorozata és több regionális ága is. A TCR Internationalben indul a magyar B3 Racing három kocsival, melyeket a magyar Tassi Attila, a szlovák Mat'o Homola és a szerb Dusan Borkovic vezetnek.

Azt a versenyhétvégét a legendás hollandiai pályán, Zandvoortban tartják majd, itt vezeti majd a Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR-jét a magyar túraautós. Mivel a sorozatban minden kocsin két pilóta osztozik, Michelisz Stéphane Lémeret társaként indul majd.

A Boutsen Ginion Racing kocsija jó jel lehet majd, hiszen a sorozat első hétvégéjén ugyanezt a kocsit vezetve, szintén Lémeret mellett indulva futamgyőztes lett Michelisz gyári csapattársa, Tiago Monteiro.

A július 16-17-i TCR Benelux-verseny a DTM betétfutam lesz Zandvoortban.

Rovatok