Index Vakbarát Hírportál

Kiszáll a WTCC-ből a verhetetlen bajnok

2016. július 7., csütörtök 17:55

A Citroen már tavaly bejelentette, hogy fokozatosan elkezdi leépíteni a gyári csapatát a túraautó-világbajnokságban, ennek első nagy áldozata a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastian Loeb lett, aki végül a ralikrosszban folytatta. Az viszont továbbra is kérdéses maradt, hogy mi lesz a francia csapat két megmaradt gyári versenyzőjével, a korábban négyszer győztes Yvan Mullerrel, illetve a jelenlegi kétszeres címvédő, és az idei pontversenyt is toronymagasan vezető José María Lópezzel.

Utóbbi esetében viszont eldőlt a kérdés : bárhogy is végez az idei szezon végén, távozni fog a sorozatból, és az elektromos versenyszériában, a Forma-E-ben folytatja majd. Konszernt viszont így sem kell váltania, hiszen a francia autógyár csapatában, a DS Virgin Racingben versenyez majd Sam Bird csapattársaként.

„Nagyon izgalmas váltás lesz ez számomra, már alig várom a kihívást, amit a DS Virginhez csatlakozás jelent majd. Van már tapasztalatom az autóval, részt vettem a harmadik szériás kocsi kifejlesztésében, és biztos vagyok, hogy a következő szezonban nagy dolgokat érhetünk el együtt” – nyilatkozta az év végi váltásról a 33 éves argentin, aki mindkét WTCC-s idényében bajnok lett eddig.

Sőt, ezt a sort valószínűleg idén is folytatni fogja, túl az idény felénél ugyanis 101 ponttal vezeti a bajnoki pontversenyt a gyári hondás portugál Tiago Monterio előtt – Lópeznek 244 pontja van, a portugál 143-mal követi.

Rovatok