Index Vakbarát Hírportál

Michelisz előkelő listán lett harmadik

2017. január 5., csütörtök 19:14

Az Autosport első 2017-es, január 5-én megjelent számában hozta a neves szaklap a 2016-os WTCC-szezon értékelőjét, és ezzel a pilóták – szubjektív – sorrendjét is, amiben a harmadik helyre tették a szezont a pontversenyben negyedik helyen záró Michelisz Norbertet.

A Honda magyar gyári pilótáját a háromszoros világbajnok, a sorozatot elhagyó José María López, illetve saját csapattársa, Tiago Monteiro előzte csak meg.

„Michelisz igazolta a Honda bizalmát, hogy felhozták a gyári csapatba a Zengő Motorsporttól, amelynél nyolc évet töltött el. Már a szezon elején is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, de aztán a hazai futamát tönkretette a technikai probléma. Ezen könnyen túl tudta tenni magát, az idény második felében pedig ő szerezte a legtöbb pontot a hondások közül. A Japánban, a fordított rajtácsos versenyen szerzett győzelme teljesen megérdemelt volt, még ha nem is a fő futamon szerezte, ez tette fel az i-re a pontot neki. Az erős szezonja még meggyőzőbb úgy, hogy korábban nem volt gyári tapasztalata” – írja értékelésében Jack Cozens.

Az Autosport teljes listája:

  1. José María López
  2. Tiago Monteiro
  3. Michelisz Norbert
  4. Mehdi Bennani
  5. Nick Catsburg
  6. Rob Huff
  7. Yvan Muller
  8. Gabriele Tarquini
  9. Tom Coronel
  10. Tom Chilton

Rovatok