Index Vakbarát Hírportál

Nagy rivális dicsérte Micheliszéket

2017. április 3., hétfő 16:50

Több esélyesnek tartott csapat és pilóta is alulteljesített a várakozásokhoz képest a TCR grúziai szezonnyitóján, legalábbis ami a tiszta tempót jelenti. A szezon előtt topesélyesnek tartott, a csapatértékelésben címvédő Craft-Bamboo csak a fordított rajtrácsos futamon tudott valamit felmutatni az idénre fejlesztett SEAT-okkal, de a tavaly még meglehetősen gyorsnak számító Volkswagen Golffal induló csapatok sem találták a tempót, ahogy az idén bemutatkozó Audi sem volt meggyőző.

Inkább a M1RA két Honda Civicje, illetve a sorozatban szintén újnak számító GE-Force-os Alfa Romeók okoztak meglepetést. Előbbire, vagyis a Michelisz Norbert-csapata által indított Hondákra kitért a 2015-ös ezüstérmes Pepe Oriola is, aki szerint könnyen lehet, hogy a fordított rajtrács lesz a legnagyobb esélyük a szezonban, ha le akarják nyomni a Hondákat.

„Szándékosan erre építeni elég kockázatos stratégia, mert elég egy kis baj az időmérőn, és máris kikerül a legjobb 10-ből az ember, amivel nagyon rossz helyre kerül az ember. De lehet, hogy erre kell átállnunk, ha meg akarjuk fogni a Hondákat és az Alfákat idén" – mondta az első versenyhétvége után a spanyol.

Két futam után persze nem szabad túl messzemenő következtetéseket levonni, ráadásul a TCR vezetői azon lesznek, hogy a büntetősúlyokkal a lehető legjobban egyensúlyban tartsák a mezőnyt (Grúziában az Audi és az Opel kapta a két legtöbb plusz súlyt a Honda és a SEAT előtt, de ez szinte biztosan változni fog Bahreinre, ahogy a könnyítést kapó Alfák is nehezedni fognak).

Az mindenesetre árulkodó, hogy Oriola, aki csapattársaival, James Nashsel és Hugo Valante-tal a bajnoki címért mennének.

Egy versenyhétvége után jól áll Michelisz Norbert frissen indított csapata, a M1RA, hiszen Tassi Attila révén a pilótáknál is másodikok az összetettben, ahogy a csapatértékelésben is.

A TCR International Series tíz hétvégéből álló idénye április 15-16-án folytatódik Bahreinben az F1 betétfutamaként.

Rovatok