Index Vakbarát Hírportál

Szélvészgyors argentin ugrik be Michelisz mellé Japánban

2017. október 24., kedd 14:31

Az már hétfőn eldőlt, hogy egészségi állapota miatt Kína után Japánban sem indulhat Michelisz Norbert gyári pilótatársa, Tiago Monteiro, akinél az orvosok egy újabb ütközés jelentette kockázat miatt nem engedik a versenyzést. A bejelentés után egy nappal kiderült, hogy ki lesz a portugál utódja: a rettentő gyors argentin Esteban Guerrierit szerezte meg a Honda a Campos Racingtől, ezt a japán csapat meg is erősítette.

Guerrieri remek szezont fut a 2012 óta nem nagyon fejlesztett Chevrolet Cruze-zal, a marokkói szezonnyitón és legutóbb Kínában is futamot tudott nyerni, az összetett hetedik helyén áll, a privát pilóták között pedig negyedik, hétpontos hátránnyal az éllovas Tom Chilton mögött.

Michelisz a világbajnoki összetett harmadik helyén, az első Thed Björk mögött kétpontos hátránnyal várja a folytatást. Japánban tavaly futamgyőztes volt, 2013 óta minden évben dobogós volt a Honda hazai versenyén.

Kína után Japánban is gond lesz az időjárással

Kiderült közben az is, hogy komoly problémát okoz az ázsiai időjárás a WTCC-nek, Kínában az eső félig el is mosta a hétvégét – a folyamatosan szakadó eső mellett egy futam csak két, biztonsági autó mögött megtett körből állt –, és a jelek szerint Japánban sem lesz minden zökkenőmentes a térséget sújtó tájfun miatt. Az első akadály ráadásul már fel is merült emiatt: a viharos időjárás miatt korlátozták a Kína és Japán közti hajóforgalmat, így a WTCC konténereit szállító teherhajó csak késve érkezik meg Japánba.

Emiatt módosítani kellett az eredetileg október 28-29-re tervezett versenyhétvége időtervét, és egy szabadedzés kivételével minden programot vasárnapra toltak a szervezők,

vagyis az időmérő és a két futam is vasárnap lesz

japán idő szerint. Maratoni, több mint 8 órás program vár majd a versenyzőkre.

Magyar időszámítás szerint így néz ki a módosított program – a szombati magyar óraátállítás pont az időmérő alatt lesz majd.

Október 28., szombat

Október 29., vasárnap

Rovatok