Index Vakbarát Hírportál

Öt kiadó hely maradt a WTCR-ben

2018. március 5., hétfő 17:04

A hétvégén három pilótát is bejelentettek a 2018-as WTCR, vagyis a túraautó-vb és a TCR International Series összeolvadásából létrejött túraautó világkupába, ezzel már csak öt hely számít teljesen ismeretlennek a maximum 26 fős mezőnyben.

A három bejelentésből kettő a spanyol Campos Racingé volt – ők hosszú ideje szerepeltek a WTCC-ben, de Forma-2-es és GP3-as részlegük is van –, náluk egy WTCC- és TCR-pilóta indul majd. Előbbi a francia John Filippi, utóbbi a spanyol Pepe Oriola. A csapat SEAT León Cupra TCR-ekkel vág majd neki a szezonnak.

A másik bejelentés a német Münnich Motorsporté volt, náluk az argentin Esteban Guerrieri (egyik) partnere derült ki, aki Yann Ehrlacher lesz. Ő a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller unokaöccse, korábban felmerült, hogy esetleg Muller csapatában indulhat, de végül a németekhez igazolt, ahol a 2018-as fejlesztésű (FK8-as jelű), új Honda Civic Type R TCR-be ülhet be.

Információink szerint a csapat három autóval indul majd, a harmadikat a névadó René Münnich vezeti majd.

A WTCR promótere, a Eurosport Events korábban közölte, hogy maximum 26 állandó indulót vállal a sorozatra, illetve futamonként 2-2 szabadkártyát osztanak majd ki. A 26 fős limit alapján még öt kiadó hely van azzal a kitétellel, hogy még nem tudni, ki vezeti a Romeo Ferraris két Alfa Romeóját.

Michelisz Norbert a Hondát elhagyva Hyundaijal, a BRC versenyzőjeként indul majd.

A 26 fős limit azt is jelenti, hogy vagy egy kétautós és egy háromautós csapat bejelentésére számíthatunk még, vagy két kétautósra, de abban az esetben valamelyik eddig bejelentett csapat bővülhet még egy hellyel.

Rovatok