Index Vakbarát Hírportál

Michelisz öt rajthelyes büntetést kapott a balesete miatt

2018. május 13., vasárnap 08:22

Nem múlt el büntetés nélkül Michelisz Norbert és Rob Huff balesete - a korábbi hondás csapattársak a nürburgringi WTCR-hétvége harmadik futamán, az utolsó körben ütköztek, amikor a korábbi világbajnok Huff kocsija elkezdett lelassulni, Michelisz pedig némileg türelmetlenül szúrt be egy szűk kanyarban a Volkswagen mellé, nehogy lemaradjon a Huff mellett elhúzó riválisok mögött.

A koccanás miatt előbb Huff állt keresztbe, majd vágódott balra a szalagkorlátba, aztán Michelisz is keresztbe fordult, ő jobbra csúszott ki a pálya mellé.

A versenybírók Micheliszt látták hibásnak az ügyben, emiatt a következő futam időmérője után öt rajthellyel hátrébb kezdhet majd, vagyis bármilyen jól végez majd a zandvoorti első időmérőn, picit hátrébb sorolják majd.

Michelisz és Huff a csütörtöki futamon is közel kerültek egymáshoz, a harmadik helyért voltak óriási csatában, de végül koccanás nélkül rendezték a dolgoz, amiért Huff hálás is volt.

Michelisz Norbert három versenyhétvége után a WTCR-összetett negyedik helyén áll, a pontverseny első négy helyén négy Hyundait vezető pilóta áll, Yvan Muller vezet, mögötte jön Gabriele Tarquni, majd Thed Björk és Michelisz Norbert. A Michelisz előtti hármas mind korábbi világbajnok.

A WTCR szezonja május 19-21. között Zandvoortban folytatódik.

Rovatok