Index Vakbarát Hírportál

Argentína helyett a szomszédba jönnek Micheliszék

2018. június 1., péntek 16:32

Változik a WTCR 2018-as versenynaptára, méghozzá magyar szempontból kedvezően, a távoli Argentína futamát ugyanis törölték, és helyette a Slovakiaring került be a programba, július közepére (14-15.), írja a Motorsport. Az ok az argentin gazdaság meglehetősen rossz helyzete, emiatt nem megy a Dakar sem Argentína felé 2019-ben.

Az argentínai Termas de Rio Hondo versenypályán 2013 óta volt állandó vendég a WTCC, a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa már nem jut el oda, miután az eredetileg augusztus 4-5-re tervezett versenyek helyére egy szlovák hétvége került, július 14-15-én a kamion Eb-vel, tehát Kiss Norberttel együtt versenyezhet majd a túraautós mezőny. Ezzel viszont még nagyobb lesz a nyári szünet, a szűk hét hónapról majdnem két és fél hónapra nyúlik a kihagyás.

A Motorsport értesülését egyelőre nem erősítette meg a WTCR, vagy annak promótere, a lap úgy tudja, hogy a héten szerették volna bejelenteni a változást, amit egyébként az FIA túraautós bizottsága már jóvá is hagyott, de elképzelhető, hogy a hivatalos megerősítés csak az FIA Motorsport Világtanács jövő csütörtöki következő ülése után történhet meg.

A WTCC 2012-16 között szerepelt a Slovakiaringen, Michelisz Norbert legjobbja a pályán két harmadik hely 2013-ból és 2014-ből.

A WTCR további futamai

Rovatok