Index Vakbarát Hírportál

DTM: a boxutcában ütöttek el pályabírót a Hungaroringen

2018. június 3., vasárnap 14:11

Komoly balesetet okozott a Hungaroringen a vasárnapi DTM-futam elején az eső, a hirtelen lecsapó vihar miatt ugyanis több pilóta sem tudott megállni a kerékcserére érkezve a boxutcában, így hárman is nagyon veszélyes szituációba kerültek.

A legrosszabbat a futamon előtte vezető Lucas Auer okozta, a Mercedes-pilóta a kerékcserére kanyarodva megcsúszott, és ahelyett, hogy a szokott módon megállt volna, ferde szögben a garázs falának csapódott, elütve két pályabírót.

A belső kamerás felvétel alapján látszik, komoly sérülés lehet a vége, szinte biztos, hogy súlyos lábtörést szenvedtek mindketten.

A hungaroringi DTM-futam boxbalesetei

Auer falba csúszása után ugyanezt ismételte meg Edoardo Mortara és Bruno Spengler is, mindketten saját szerelőiket és a kerékcseréhez használt eszközöket sodorták el.

A hármas baleset után egyből megszakították piros zászlóval a futamot, hogy ápolni tudják a sérülteket, akiket a Hungaroring orvosi központjába szállítottak, majd egyiküket mentőhelikopterrel vittek el a pályáról. Később a DTM hivatalosan is megerősítette, hogy az Auer által elütött sportbíró súlyos lábsérüléseket szenvedett, két másik személyt pedig közepesen súlyos sérülésekkel ápolnak.

A megszakítás alatt Spengler mondta el, hogy a száraz pályára való gumik miatt vált irányíthatatlanná az autója, a vízen megcsúszva pedig talán még a boxutcában megengedett maximális 60 km/h-s sebességnél többel is csúszhatott a falnak. Később Auer is sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen balesetet okozott.

A több mint félórás szünet után újraindított futamot végül a BMW-s Marco Wittman nyerte, ráadásul a dobogó mindhárom fokára BMW-versenyző állhatott fel azok után, hogy a futamot még öt Mercedes kezdte az élen.

Rovatok