Index Vakbarát Hírportál

Bitang erős csapatot rakott össze a Honda a MotoGP-ben

2018. június 6., szerda 09:51

Nagyon merész tervet talált ki a 2019-es szezonra a Honda a MotoGP-be, ugyanis a jelenleg négyszeres világbajnok Mark Márquez mellé leigazolták a háromszoros bajnok Jorge Lorenzót, amivel ugyan övék lesz a legerősebb páros, de a dolog visszájára is elsülhet.

Lorenzo a Hondától 13 év után távozó Dani Pedrosa helyére kerül majd. A 31 éves spanyol két 250 köbcentis bajnoki cím után került 2008-ban a MotoGP-be, első szezonjában negyedik lett, majd sorban nyolc szezonban mindig dobogós volt az év végén, 2010-ben, 2012-ben és 2015-ben bajnoki címet ünnepelt a Yamahával.

A Honda lépésében van némi kockázat, Márquez és Lorenzo motorozási stílusa ugyanis meglehetősen eltérő, a címvédő Márquez rettentő agresszív, Lorenzo viszont a mezőny egyik leglágyabban vezető versenyzője, és nem biztos, hogy sikerül olyan motort építeniük, ami egyszerre jó lesz mindkettőnek.

Lorenzo bejelentésével már csak három gyári hely kiadó a 2019-es szezonra, a Suzukinál Alex Rins, a Ducatinál Andrea Dovizioso, az Apriliánál pedig Aliex Espargaro csapattársa nem ismert még.

Rovatok