Index Vakbarát Hírportál

Alonsóék nyerték az első Le Mans-i időmérőt

2018. június 14., csütörtök 08:46

Egyelőre jól folytatódott Fernando Alonso endurance-vb-kalandozása, hiszen a spái hatórás futam megnyerése után a Le Mans-i 24 órás verseny első időmérőjén is a gyári Toyota Gazoo racing 8-as kocsija volt a legjobb – ezt vezeti majd másodmagával Fernando Alonso.

Ez persze még nem jelent sokat, hiszen lesz még egy időmérő a szombaton rajtoló verseny előtt, ráadásul az előnyük is minimális, 0,107 másodperc a másik Toyotával (ezt Mike Conway, Kobajasi Kamui és José María López vezetik) szemben, de kezdetnek nem rossz, főleg úgy, hogy csütörtökre esőt jósoltak, tehát lehet, hogy ezeken az időkön már nem tudnak javítani.

A szerdai legjobb időt egyébként nem Alonso autózta a kocsival, hanem japán csapattársa, Nakadzsima Kazuki, aki 3:17,270-nel nyerte a szerda esti kvalifikációt az LMP1-es kategóriában. Alonso és Nakadzsima mellett még Sébastien Buemi a csapat tagja. A versenyosztály harmadik helyét az SMP Racing 17-es kocsija szerezte meg.

Az LMP2-es kategóriában az Oreca 07-es kocsik taroltak (lenyomva a Dallarákat és a Ligier-ket), a legjobb az Idec Sport (#48) volt, mögöttük a TDS Racing (#28), illetve a G-Drive Racing (#26) voltak a legjobb hármas.

A GTE Pro kategóriát a 91-es Porsche nyerte 92-es csapattársa, illetve a 66-os Chip Ganassi Ford előtt, a GTE Am kategóriájában pedig a Dempsey-Proton Racing két Porschéja (#88 és #77), illetve a Gulf Racing  (#86) végeztek a top háromban.

Csütörtökön még két időmérőt tartanak (19.00-tól és 22.00-tól), majd szombaton 15.00-tól jön a 24 órás verseny.

Rovatok