Index Vakbarát Hírportál

Michelisz pilótája hiszi, hogy bajnok lehet

2018. augusztus 20., hétfő 19:13

„Olyasvalami, amit nem lehet elvenni tőlem, tőlünk és amire nagyon büszke vagyok" – mondta a Nemzeti Sport utanpotlassport.hu nevű oldalának Nagy Dániel, a Michelisz Norbert által alapított M1RA csapat versenyzője. Nagy a TCR Európa-kupa asseni hétvégéjén az első hollandiai futamon megszerezte élete első nemzetközi győzelmét.

Nagy elmondta, hogy nem indult könnyen a hétvége, az időmérő első felében a 11. helyen jutott be a legjobb tizenkettő közé, de a második felében már a negyedik legjobb időt autózta. „Vért ittam, vagy nem is tudom" – mondta erről nevetve.

A büntetések miatt harmadikként indult a futamban, de már a rajtnál második helyre jött fel, végül pedig Jean-Karl Vernay-t is meg tudta előzni.

Nagy szerint az asseni győzelme fordulópont lehet az egész karrierjében. „Az, hogy egy ismeretlen pályán, az időmérőn a legjobb Hyundai-pilótaként, egy nemzetközi szinten is tapasztalt és elismert Jean-Karl Vernay-t versenyben megelőzve sikerült elérni, szakmailag olyan plusz, ami az egész pályafutásomhoz sokat ad" – mondta.

Vasárnap aztán technikai probléma miatt kiesett – azt a futamot Tassi Attila nyerte –, ezzel 20 pontos hátrányban van az összetettben a szerb Dusan Borkovics mögött, de úgy érti, hogy a bajnoki címre is megvan minden esélye. A hátralévő négy versenyen 110 pontot lehet még szerezni.

Elsősorban azonban az a célja, hogy a legtöbbet hozza ki magából az edzéseken, ő legyen a leggyorsabb hyundai-os az időmérőkön, és aztán a versenyeken is.

Rovatok