Index Vakbarát Hírportál

Schumacher fia hatalmas formában, triplázott a Nürburgringen

2018. szeptember 9., vasárnap 16:27

Mick Schumacher kirobbanó formában versenyez a Forma-3 Európa-bajnokságon, a 19 éves német pilóta nem csak, hogy sorban negyedik versenyhétvégéjén tudott nyerni a Nürburgringen, de olyat hajtott végre, amire 2016 óta más nem volt képes, vagyis mindhárom futamot megnyerte az adott versenyhétvégén.

Schumacher a szombati sikere után mindkét vasárnapi futamra megszerezte a pole-t, és a Prema Theodore Racing-pilóta egyiken nem hibázott.

Triplázni utoljára a már F1-pilóta Lance Stroll tudott a 2016-os szezon legvégén, a kanadai pilóta a Hockenheimringen ért el mesterhármast – Stroll abban a szezonban dominálta az F3 Eb mezőnyét, a 30 futamból összesen 14-et megnyert.

Mick Schumacher inkább a szezon második felét rakta össze jobban, azzal viszont, hogy Spa óta hatodik futamgyőzelmét szerezte, az összetettben is sokat javult, és már csap pár pontra van a Nürburgringen két harmadik és egy negyedik helyet szerző Dan Ticktumtól, az angol előnye 3 pont Schumacher előtt (Ticktum 264, Schumacher 261 ponttal áll két hétvégével a szezon vége előtt).

Rovatok