Index Vakbarát Hírportál

Schumacher fia megállíthatatlan, sorban negyedszer nyert az F3 Eb-n

2018. szeptember 22., szombat 12:48

Tovább folytatódik Mick Schumacher, Michael Schumacher fiának remek formája a Forma-3 Európa-bajnokságon, ahol a Spielbergben szerzett szombati futamgyőzelmével sorban negyedik versenyét nyerte a fiatal német. Korábban a Nürburgringen sikerült tripláznia, amivel 3 pontra megközelítette a bajnokságban vezető Dan Ticktumot, az ausztriai győzelmével viszont átvette a vezetést, és már 18 pontos az előnye Schumachernek.

A Prema Theodore Racing pilótája az első helyről indulva nyert Spielbergben az esőben a 22 körös versenyen, ezzel sorban az ötödik versenyhétvégéjén tudott futamgyőzelmet szerezni.

Schumacher a szezon második felére nagyon ráérzett az F3-kocsira, amíg az idény első 14 versenyén két harmadik hely volt a legjobbja, addig az utolsó spái versenytől kezdve 11 futamból hetet megnyert, és emellett volt még egy harmadik helye Misanóban. Öt versennyel a szezon vége előtt 18 ponttal vezet Dan Ticktum előtt, Spielberg után a Hockenheimringre megy a mezőny az idényzáróra, de előtte még egy időmérő és két futam vár Schumacherékre a Red Bull Ringen.

Rovatok