Index Vakbarát Hírportál

Nappal versenyautó, éjjel Batmobil

2018. október 18., csütörtök 16:47

Odébb van még a 2018-19-es Forma-E-szezon rajtja, a csapatok viszont már megkezdték a tesztelést Valenciában a sorozat második generációs, Gen 2-re keresztelt autóival. A megszokotthoz (legalábbis a Forma-1-ből megszokotthoz) képest átalakított és lerövidített pályán a majdnem teljes mezőny ott volt, egyedül a Toro Rossóval hírbe hozott Alexander Albon hiányzott a Nissannál.

Mivel az F1-hez képest rövidebb pályán mentek, az időeredményeket nincs értelme böngészni, a hivatalosan mért végsebességeket pedig nem adták ki – idén akár már 280-300 km/h-s sebességet is elérhetnek a kocsik a várakozások szerint –, így a tempóról sem kaptunk plusz infót. Mindkét nap a BMW volt egyébként a leggyorsabb, kedden Alexander Sims nyerte a délelőtt is a délutáni tesztet is, míg szerdán csapattársa, Antonio Felix da Costa az addigi legjobb idővel, az egyedüli 1:17 alatti körrel nyert délelőtt – délután pedig már versenyszimulációt mentek a csapatok

Az persze nem meglepetés, hogy a kocsik rettentő jól néznek ki a pályán, úgyhogy át is adnánk a teret a tesztnapok galériájának:

Rovatok