Index Vakbarát Hírportál

Beállították legjobb eredményüket a magyar Dakar-ralisok

2019. január 17., csütörtök 18:46

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a huszadik helyen fejezte be a Peruban rendezett Dakar-ralit, ezzel a  magyar duó megismételte pályafutása legjobb eredményét. A versenyt az autósoknál összetettben a katari Nasszer al-Attijah nyerte meg.

Nagyon nagy drukkal álltam neki ennek a szakasznak, de a szervezők lendületes, élvezhető, jó pályát raktak össze, igaz, egyszer még így is ásnunk kellett. Megküzdöttünk ezért a célba érkezésért és ezért a huszadik helyezésért, aminek nagyon örülök. Noha voltunk már huszadikok, évről évre nehezebb a verseny, sűrűbb a mezőny, egyre több gyári autót adnak bérbe és egyre több a jó és rutinos versenyző

– mondta Szalay a futam után. 

Bunkoczi elmondta, rendkívül nehéz volt a zárószakasz: "Az utolsó kilométereken már visszaszámoltam, és szurkoltam, most már ne legyen semmi bajunk. A huszadik hely tisztességes eredmény, beállítottuk a legjobbunkat, bár 2012-ben talán valamivel könnyebb volt megszerezni ezt a helyet, mint most."

A verseny összetett első helyét Nasszer al-Attijah szerezte meg, sikerével a Toyota első Dakar-győzelmét ünnepelheti. A motorosoknál az utolsó szakaszon is első ausztrál Toby Price győzött, közel tíz perccel megelőzve a címvédő, osztrák Matthias Walknert. Price második alkalommal nyerte meg a Dakart.

Eredmények 10. (utolsó) szakasz, Pisco-Lima (112 km):

(MTI)

Borítókép: Carlos Jasso / Reuters.

Rovatok