Index Vakbarát Hírportál

Alonso: Példátlan dologra készülök

2019. január 29., kedd 09:11

Vasárnap újabb skalpot gyűjtött a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonso, aki az eső által részben elmosott daytonai 24 órás versenyen nyert negyedmagával a WTR Cadillacjében. A győzelem után azt mondta a spanyol, hogy bár ezzel nem került közelebb a motorsportos Triplakoronához (győzelem az Indianapolis 500-on, a Le Mans-i 24 óráson és a Monacói GP-n), de lehet, hogy ha nyer az Indy 500-on, akkor új kategóriát hoz létre a motorsport Négyeskoronájával.

A 2019-es bővebb terveit továbbra sem fejtett ki, csak annyit árult el, hogy a legkülönfélébb szakágakon gondolkodik, olyanokon is, amik nem épített pályán zajlanak. Az egyik ilyen akár a Dakar-rali is lehet, legalábbis korábban szó volt arról, hogy tesztelné az idei győztes, összesen már háromszoros Dakar-bajnok Nasszer el-Attijah Toyotáját. A japán márkával versenyez az endurance-vb-n, így ez nem lenne akadály.

A spanyol viszont csak olyan versenyekkel számol, ahol valós esélye lehet a győzelemre.

„Gondolkodnom, terveznem kell, biztosra kell mennem, hogy versenyképes lehetek, és a legjobb emberekkel, csapatokkal és felkészülési lehetőséggel veszem körbe magam. Bármilyen kaland is vár rám, nem fogok belevágni, ha nem lesz esélyem nyerni.

A cél az, hogy a motorsportban eddig példátlan dolgot vigyek véghez

– mondta Alonso.

via

Rovatok