Index Vakbarát Hírportál

Nem cifrázta túl a Mercedes a villany-F1-be szánt kocsit

2019. március 4., hétfő 20:33

A 2019-20-as versenyidény lesz a hatodik szezon az elektromos formaautós sorozatban, a Forma-E-ben, ahol egyre több komoly autóipari gyártó is jelen van. Az épp aktuális idényben például már a gyártó oldalon beszállt a BMW, a Nissan, az Audi, a Jaguar, a francia PSA konszern prémiumautóit gyártó DS, a kínai NIO, és a következő idénytől már a Mercedes is csatlakozik, méghozzá a hétfőn, a genfi autószalonon bemutatott kocsival.

A dizájnt nem pörgették nagyon túl, nem sokban különbözik a második generációs FE-autók prototípusaként bemutatott alapverziótól, picit sötétített, és a türkizes kiegészítő színt kékebbre cserélték az EQ Silver Arrow 01-n.

A Mercedes 2017-ben jelezte, hogy csatlakozna a Forma-E-hez, idén a HWA-n keresztül részben már jelen is vannak, a HWA készítette fel ugyanis sokáig a Mercedes DTM-autóit, az ő mostani csapatukat veszik át majd az év második felében.

A német gyártó – a többihez hasonlóan – az elektromos hajtáslánc fejlesztése miatt szállt be a sorozatba, hiszen innen rengeteg tapasztalatot nyerhetnek az utcára szánt elektromos autóikba.

Rovatok