Index Vakbarát Hírportál

Keszthelyi Vivien a világ legjobb női pilótái között lesz tartalék

2019. március 28., csütörtök 08:57 | aznap frissítve

A csak nőknek szervezett W Series autóversenysorozat bejelentette indulóinak listáját, melyből kiderül, hogy Keszthelyi Vivien szerződtetett, hivatalos tesztpilótaként folytatja pályafutását. A 18 versenyző közé nem került be, de – mindössze 18 évesen – ő lesz a történelmi mezőny egyik legfiatalabb tagja.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl, az eddigi rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt végig az a cél állt a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a Formula-3 kategóriában, ez pedig továbbra is folytatódhat. Minden szempontból értékeltek minket reggeltől estig, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm" – mondta a bejelentés után a háromszoros túraautó-bajnok.

A 2019-ben induló W Seriesben való részvételért a jelentkezők közül a világon több mint száz női pilóta kvalifikációját fogadták el. A bajnokság válogatójának előszűrése után már csak 54-en álltak versenyben, akik a második fordulóban is bizonyíthattak.

Egy ausztriai, háromnapos tesztsorozat végén a mezőny 28 főre csökkent. Keszthelyi az utolsó, spanyolországi kiválasztáson kevés formaautós tapasztalata ellenére ismételten jól teljesített, így pedig a sorozat egyik legfiatalabb tagjaként bekerült a világ legjobb 22 női versenyzője, a 18 induló, illetve a négy tartalék közé.

A W Series hivatalos teszt- és tartalékpilótájaként az ifjú magyar versenyzőnek részt kell majd vennie minden versenyhétvégén és teszten, valamint készen kell állnia a sorozatban való versenyzésre is.

Rovatok