Index Vakbarát Hírportál

A futam előtt tűnt el Hector Barbera motorja

2019. április 8., hétfő 11:25

Nem sokkal a Supersport-vb aragóniai futama előtt eltűnt Hector Barbera Yamahája a Team Tóth garázsából, így a spanyol motoros nem tudott rajthoz állni a versenyen. A csapat jelentette a lopást a hatóságoknak, de Tóth Imre csapatfőnök szerint a spanyol pilótának is köze lehet a motor eltűnéséhez.

A Team Toth és Hector Barbera kihagyta a Supersport-vb aragóniai versenyét, mellyel kapcsolatban csak annyit írtak a hivatalos közvetítésben, hogy a "csapat úgy döntött, nem indul”. Ezzel szemben az évekig a MotoGP-ben szereplő Barbera  az Instagram-oldalán azt írta, hogy elsősorban egy szponzor kiszállása miatti anyagi és technikai problémák miatt nem indult.

Motorsport.com ugyanakkor arról írt, hogy egyszerűen eltűnt Barbera Yamahája. A Todocircuito.com  viszont azt írja, hogy Tóth Imre csapatfőnök szerint a spanyol versenyző is benne lehet a jármű eltűnésében, mert "szarnak tartja a motort", és nem akart versenyezni. A pilóta nonszensznek nevezte a vádakat.

Barberának nem volt rossz szezonja: a Phillip Island-i évadnyitón a negyedik helyen ért célba, Buriramban hetedik lett, két forduló után a negyedik helyet foglalta el az összesítésben. Aragón után most a nyolcadik helyen áll, de ezek után kérdéses, hogy mi lesz az ő és a magyar csapat sorsa a szezon hátralévő részére.

Rovatok