Index Vakbarát Hírportál

Gyári támogatást kapott Micheliszék mindkét pilótája

2019. április 25., csütörtök 10:49

A M1RA, vagyis Michelisz Norbert versenycsapatának mindkét pilótája, Nagy Dániel és Luca Engstler is bekerült a Hyundai Motorsport idén indított tehetséggondozó programjába, amibe a dél-koreai gyártó összesen öt versenyzőt válogatott be.

A programba 24 évnél fiatalabb, Hyundai i30 N TCR-rel versenyző pilóták kerülhettek be, közülük válogatva esett a Hyundai választása a 21 éves Nagyra, a 19 éves Engstlerre, illetve a fülöp-szigeteki 22 éves Daniel Miranda, és a svéd testvérpár, a 21 éves Jessica és a 23 éves Andreas Bäckman.

Ezzel az öt kiválasztott pilóta a Hyundai programján belül a csúcskategóriában, vagyis a WTCR-ben futtatott gyári csapathoz került egy lépéssel közelebb, és a hivatalos junior program keretén belül az eddiginél jóval szorosabb kapcsolatba kerültek a Hyundai Motorsporttal, kvázi gyári támogatással verenyeznek majd.

„Mindannyian potenciális futamgyőztesek ebben a szezonban, és azzal a segítséggel, amit biztosítunk számukra, biztos vagyok benne, hogy kiváló szezonjuk lesz 2019-ben. Ha pedig így fejlődnek tovább, egy napon a WTCR-ben vezethetik győzelemre a Hyundait” – mondta a bejelentés kapcsán Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója.

„A M1RA-t vezető Bári Dávid óriási szakmai elismerésként értékelte, hogy mindkét pilótája bekerült a tehetséggondozó programba, de ez a magyar autósportnak is nagy siker, hiszen az öt kiválasztott pilóta között Nagy Dániel az országot is képviseli. "Ezen a szinten már minden versenyző célja az, hogy gyári pilótává váljon, és jó érzés látni, hogy segíteni tudjuk a tehetségeket ezen az úton” – tette hozzá.

A 21 éves Nagy Dániel tavaly csatlakozott a M1RA-hoz, ahol első évében szabadkártyásként dobogós lett a WTCR hungaroringi hétvégéjén, a szezont pedig ötödik helyen zárta a TCR Európa-kupában, ahol egy futamgyőzelmet és további öt dobogós helyezést szerzett. Korábban 2016-ben és 2017-ben is indult a túraautó-világbajnokságon a Zengő Motorsporttal.

A 19 éves Luca Engstler a győzelmek számát nézve 2018 legsikeresebb TCR-pilótája volt. Ő idén csatlakozott a M1RA-hoz, tavaly megnyerte a TCR ázsiai és közel-keleti bajnokságát is, idén toronymagasan győzött a TCR malajziai bajnokságán, és a TCR Európa-kupa mellett családja csapatában indulva ismét szerepel a TCR ázsiai sorozatában.

Rovatok