Index Vakbarát Hírportál

Erős pontszerzéssel folytatta Michelisz csapata

2019. május 26., vasárnap 12:15

Szombaton a harmadik helyről indulva a második helyen zárt Luca Engstler, a M1RA pilótája a TCR Európa-kupa második, hockenheimringi versenyhétvégéjének első futamán, vasárnap pedig a fordított rajtrácsos versenyen a nyolcadik helyről indulva bizonyíthatott hazai pályán a német tehetség.

Engstler a rajt után gyorsan szerzett két helyet, csapattársa, a 18. helyről induló Nagy Dániel is gyorsan feljött a pontszerző helyek egyikére, miközben az élen a pole-ból induló Julien Briché kilőtt a mezőny elé Peugeot-jával.

Az első körben kicsúszó Stian Paulsen miatt hamar volt egy biztonsági autós szakasz, amiből nem a legjobban jöttek ki Michelisz Norbert csapatának pilótái, hiszen Engstler mellett Santiago Urrutia ment el egy Audival nagy csatában, míg Nagy a 14. helyről a 17. helyig csúszott vissza. Nagy innen egy előzéssel, majd Dušan Borković áthajtásos büntetésével nyert két helyet, újra pontszerző helyre kerülve. Eközben előrébb Engstler hatalmas küzdelemben volt hol a szombati győztes Josh Files Hyundaijával, hol Gilles Magnus Audijával, hogy megtarthassa a hetedik pozícióját, ami végül sikerült is.

Briché rajt-cél győzelmet aratva nyerte a futamot a szintén Peugeot-val induló Aurélien Comte előtt, a harmadik pedig Jessica Bäckman lett, a sorozat első női dobogós helyezését elérve. Mindkét M1RA-pilóta pontszerző helyen ért be, Engstler a hetedik, Nagy a tizenötödik lett.

Az már a hét fordulóból álló szezon második hétvégéje után látszik, hogy az öt autót nevező Target Competition megállíthatatlan lesz, bármilyen szituációban a két jobb helyezést elérő autójuk pontjai számítanak, amivel hihetetlen előnyben vannak a többiekhez képest, és két hétvégén 253 pontot gyűjtve majdnem kétszer annyi ponttal állnak, mint a második helyezett.

Az egyéni pontversenyben Josh Files vezet, előnye 5 pont a második Julien Briché előtt – ők nyerték a mostani hétvége két futamát, Briché pedig a Hungaroringen is nyert a fordított rajtrácsos versenyen. A M1RA-pilóták közül Luca Engstler a 9., Nagy Dániel a 11. az összetettben.

Rovatok