Index Vakbarát Hírportál

Le Mans-győztes mellett indul 24 órás versenyen a legfiatalabb magyar WTCR-pilóta

2019. május 29., szerda 12:00

A 2019-től már a Honda gyári pilótájaként a WTCR-ben vezető Tassi Attila a hétvégén újabb rangos sorozatban bizonyíthat, csapata, a KCMG, illetve a Honda meghívására a 24 órás Super Taikyu Seriesen vesz majd részt a Fuji Speedwayen.

Tassi a túraautó-világkupából már ismert Honda Civic Type R FK8-as autóval indul majd, a csapattársai pedig nem mások lesznek, mint a 2015-ben a Le Mans-i 24 órás versenyen az LMP2-es kategóriában győztes Matt Howson, illetve a KCMG tulajdonosa, Paul Ip, és az ausztrál Josh Burdon.

A 19 éves Tassi szimulátoron már szerzett tapasztalatot 24 órás versenyen, élőben viszont először indul hosszútávú sorozat állomásán. „Sokat hallottam már az ilyen endurance versenyek hangulatáról, állítólag teljesen magával ragadja az embert, remélem velem is így lesz. Biztos, hogy lesznek mély pontok, ami a fáradtságot illeti, de helyt fogok állni. Szerintem ez egy nagyon jó tanulásig lehetőség, főleg, hogy két bajnok is van a csapatunkban, akik biztos, hogy sok újat tudnak majd mutatni nekem” – mondta a fiatal versenyző.

A csapat a TCR kategóriában indul majd, ahol rajtuk kívül nyolc másik istálló szerepel még.

Tassi négy WTCR-versenyhétvége után 16 ponttal 26. a túraautó-világkupa összetett pontversenyében.

Rovatok