Index Vakbarát Hírportál

Saját csapattársa lőtte ki a levegőbe Mick Schumachert

2019. június 23., vasárnap 09:01

A 2019-es szezonban 12 Forma-1-es versenyhétvégén kíséri a sorozatot betétfutamként a Forma-2-es bajnokság (jönnek majd a Hungaroringre is) a jövő tehetségeivel, az F2 ott volt, illetve van az F1 mellett a franciaországi Paul Ricard versenypályán is.

A szombati F2-futam elég nagy káoszt hozott, a rajt után a Prema Powerteam két pilótája egymást ütötte ki, pontosabban Sean Gelael lökte ki a versenyből Mick Schumachert, de a futam végére összejött egy eltiltás is a bajnokságban.

Gelael és Schumacher a 3-as kanyarban, az elnyújtott pálya egyik csúcsában akadtak össze, Gelael hibázott, majd ahogy irányíthatatlanul átcsúszott a pályán, pont a csapattárs kocsiját találta telibe hátulról. Schumacher egy kicsit el is emelkedett az aszfaltról az ütközés erejétől, majd a defekt, illetve a kocsit ért károsodás miatt gyorsan véget is ért a verseny számára is.

„Nem sokat tudok mondani az ügyről, sajnálatos, ami történt, mert jól rajtoltunk, és esélyünk volt az első ötbe kerülni” – nyilatkozta Schumacher a futam után, megerősítve, hogy nincs harag a csapattárs felé, versenyben elkövetett hiba volt, pechjük volt. A futamot végül az összetettben is vezető Nyck de Vries nyerte.

Eltiltást is hozott a futam

Az első franciaországi F2-verseny után eltiltották a teljes ausztriai fordulóra az MP Motorsport indiai pilótáját, Mahaveer Raghunathant, aki összeszedte egy éven belül a 12. büntetőpontját a versenyzői licencére. Ráadásul úgy tiltották el, hogy a 12 büntetőpontból 9-et a szombati verseny után kapott, miután háromból egyszer sem sikerült észlelnie a virtuális safety cart, és mindegyik esetért 3 büntetőpontot kapott.

Raghunathan korábban Bahreinben kétszer ment át a kockás zászló előtt, Bakuban a Safety Car vonala előtt előzte megy egy riválisát, Monacóban pedig a pálya elhagyásáért és egy ütközésért büntették, illetve azért, mert a boxból kiérkezve levágta az első kanyart.

Rovatok