Index Vakbarát Hírportál

Mindent megtesz a McLaren Alonso triplakoronájáért

2019. augusztus 9., péntek 15:52

Pénteken bejelentette a McLaren, hogy 2020-ban indulnak a teljes IndyCar-szezonban, vagyis 1979 után újra visszatérnek az amerikai sorozatba teljes évre, ahol a 2019-es szerepléshez hasonlóan a Chevrolet motorjait használják majd. Ez sokkal nagyobb szerepvállalás az angol csapattól, mint a 2019-es, amikor csak a legendás Indy 500-on indították volna a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonsót, ám végül a futamra sem sikerült kvalifikálniuk.

A jelek szerint a McLaren sokat tanult abból az esetből, az időmérős kudarc ugyanis pont abból fakadt, hogy szinte mindent önerőből próbáltak megoldani, a tapasztalatlanság és felkészületlenség pedig rengeteg amatőr hibához vezetett. Ezért 2020-ban egy már létező csapatra alapozva, az Arrow Schmidt Peterson Motorsports segítségével neveznek, Arrow McLaren Racing SP néven.

A McLaren közleménye szerint továbbra is a két társalapító, Sam Schmidt és Ric Peterson vezetik a csapatot, de mellettük ott lesz a McLaren külön IndyCar-csoportját vezető Gil de Ferran is segítőként.

Az Arrow Schmidt Peterson Motorsports két autóját 2019-ben a korábbi F1-pilóta Marcus Ericsson, illetve a hatszoros IndyCar-futamgyőztes James Hinchcliffe vezetik. Jövőre terv szerint maradnak a kétautós felállásnál, de amennyiben a jövőbeli terveit továbbra is titkoló Fernando Alonsót érdekelné az IndyCarban való versenyzés, bármelyik futamra, vagy akár a teljes évre is biztosítanának neki egy harmadik autót.

Fernando Alonso nem titkolt célja, hogy megszerezze a motorsportos triplakoronát, vagyis hogy Graham Hill után második pilótaként nyerjen a Monacói Nagydíjon, a Le Mans-i 24 órás versenyen és az Indy 500-on is. A spanyolnak már csak utóbbi hiányzik.

Rovatok