Index Vakbarát Hírportál

Alonso Dakar-hőst kapott navigátorként

2019. szeptember 13., péntek 11:40

Elég erős egység jött össze a jövő évi Dakar-ralira, a kétszeres Forma-1-világbajnok Fernando Alonso a motorral ötszörös győztes Marc Comát szerezte meg navigátornak.

Alonso jövőre a Toyota Gazoo Racing tagjaként vág neki a dél-amerikai ralinak, már el is kezdte rá a felkészülést. Comával már Namíbiában és Lengyelországban is részt vettek teszteken.

Coma 2006 és 2015 között nyert öt Dakar-ralit a motorosok között, utána kiszállt a versenyzésből, majd három évig a Dakar sportigazgatója volt.

A Motosport.com-nak azt nyilatkozta, hogy soha nem gondolta volna, hogy autóban ülve, navigátorként készül majd a Dakarra. Elmondta, nagyon jól dolgoznak együtt Alonsóval, akit nagyon módszeresnek tart, úgy érzi, minden edzésük után érzi a fejlődést.

Alonso is úgy érzi, hogy sokat tanulhat Comától, szerinte fontos, hogy emberileg is egymásra hangolódtak, mert több száz kilométert összezárva máshogy nehéz lenne kibírni.

A páros versenykörülmények között a hétvégén teszteli először magát, a dél-afrikai terepsorozatba tartozó Lichtenburg 400-on indulnak.

Rovatok