Index Vakbarát Hírportál

Még kómában, de túl az életveszélyen a súlyosan sérült F2-pilóta

2019. szeptember 21., szombat 09:11

Még az intenzív osztályon ápolják, de jobban van Juan Manuel Correa, a szeptember 3-ai belgiumi Forma-2-s futamon  súlyosan megsérült pilóta.

A halálos kimenetelű baleset után Correát mesterséges kómában tartották egy londoni kórházban. A családja által kiadott közleménye szerint már annyira megerősödött a tüdeje, hogy a légzése fenntartáshoz már nincs szükség gépekre, ugyanakkor még nem tért magához a kómából - számolt be a versenyző állapotáról a Nemzeti Sport.

A 20 éves ecuadori születésű, most már amerikai Correa a Forma-2-ben a Sauber Junior Teamnél versenyzett. Szeptember 3-án, a spái versenypálya leggyorsabb részén, az Eau Rouge-t követő  Radillon kanyarban belerohant a balesetben életét vesztő Antoine Hubert versenyautójába. Az ütközés kivédhetetlen volt, Hubert röviddel a baleset után életét vesztette.

Correán a következő napokban jelentős lábműtétet végeznek el az orvosok annak érdekében, hogy ne legyenek maradandó sérülései. Ha a beavatkozást minél tovább halogatják, akkor annál kisebb lesz az esély a teljes gyógyulásra.

Rovatok