Index Vakbarát Hírportál

Büntetés tette semmissé Michelisz csapatának nagy ugrását

2019. szeptember 21., szombat 12:14

Nehezen indult a TCR Európa-kupa barcelonai hétvége Michelisz Norbert versenycsapata, a M1RA számára. A pénteki szabadedzéseken technikai hiba miatt elég nagy lemaradásban voltak a mezőny nagy részéhez képest. Szombatra úgy tűnt, sikerült javulást elérni, amiben feltehetőleg szerepe volt annak is, hogy Michelisz Norbert a helyszínen segítette csapatát, ám végül egy büntetés miatt nem a legjobban alakult az időmérő vége.

A szombati, vizes, majd száradó pályán zajló kvalifikáció elején Szabó Zsolt Dávid a 19. helyen zárt, Luca Engstler viszont 1 másodperces hátránnyal is továbbjutó volt a kilencedik helyen. A legjobb 12 pilóta részvételével tartott Q2-ben ugyan nőtt Engstler hátránya, de így is előrébb tudott lépni, és a hetedik helyen zárt – ám a legjobb köridejét törölték pályaelhagyás miatt, így a 12. helyről kezdheti csak meg mindkét futamot.

Az időmérőt két Hyundai-pilóta zárta az élen, Andreas Bäckman mögött a bajnoki pontversenyben toronymagasan vezető Josh Files lett a második – ez elég nagy meglepetés, a Hyundai ugyanis a mezőny legtöbb autójához képet 110 kilós pluszsúllyal indult a hétvégén, ennek ellenére sikerült a két Target Competition-versenyzőnek lenyomnia mindenkit.

A fordított rajtrácsos pole Engstler büntetése után Daniel Lloydé lett. A mezőny két másik pilótája közül Tenke Tamás a 27., Szabó Zsolt pedig a 19. rajthelyen kezd majd.

A szombati futam 17.20-kor rajtol, a vasárnapi, fordított rajtrácsos verseny 12.30-kor kezdődik.

Rovatok