Index Vakbarát Hírportál

17 órás műtéttel küzdöttek az F2-balesetet túlélő pilóta lábáért

2019. október 4., péntek 11:23

Tizenhét órán át tartó műtéten esett át szombaton az augusztusi, belgiumi halálos Forma-2-balesetet túlélő Juan Manuel Correa, akinek a lábát próbálják megmenteni az orvosok. Bár a műtét még vasárnap volt, a Correát kezelő orvosi stáb csak csütörtökön mert nyilatkozni, várva, hogy milyen hatása lesz a műtétnek, amit végül sikeresnek neveztek.

A mesterséges kómából két hete felébresztett Correa maga döntött arról, hogy amputáció helyett műtéti úton próbálják megmenteni sérült jobb lábát. A műtét után arról beszélt, hogy élete legnehezebb hetein ment át mind fizikálisan, mind mentálisan. Tisztában van bele, hogy bizonytalan, mennyire gyógyulnak meg a lábai, és hogy nagyon hosszú és kemény felépülési folyamat vár majd rá, és egyelőre próbálja feldolgozni mindazt, ami történt, illetve történik vele. Ugyanakkor köszönetet mondott mindenkinek a támogatásért, amit kapott.

A Correát kezelő londoni kórház orvosai elmondták, hogy a vártnál több csontot kellett eltávolítani a vasárnapi műtét során a 20 éves ecuadori pilóta lábából, de a műtét fő célját sikerrel elérték. Correa továbbra is a londoni kórházban marad, ahol két héten belül újabb komoly műtéten esik majd át.

Juan Manuel Correa augusztus 31-én, a Forma-2 spái versenyhétvégéjének első futamán szenvedett súlyos balesetet, amiben Anthoine Hubert életét vesztette

Rovatok