Index Vakbarát Hírportál

Óriásit bukott, kórházba vitték a MotoGP-bajnok Márquezt

2019. október 4., péntek 08:52

26 évesen a hatodik világbajnoki címét szerezheti a MotoGP-versenyző Marc Márquez, aki akár már most hétvégén, a Thai Nagydíjon is bajnok lehet, amennyiben nyer (a többi permutációhoz a MotoGP honlapja ad eligazítást). A most hétvégi bajnoki reményei viszont majdnem gyorsan elillantak, amikor a pénteki első szabadedzés végén hatalmasat bukott.

Márquez épp egy felvezető körön volt az edzés utolsó 10 percén belül, amikor a burirami pálya közepén, a 7-es kanyarban kitört a motor hátulja ledobva a nagyot repülő, majd hosszú métereket csúszó Márquezt. A borulás erejét jól mutatja, hogy a motor hátulja le is szakadt.

A spanyol motorost egyből a pályakórházba vitték kivizsgálásra, ahonnan egy helyi kórházba szállították tovább, hogy a lábát és hátát jobban megvizsgálhassák. Később a Honda csapatfőnöke, Alberto Puig közölte, hogy Márqueznek óriási szerencséje volt, megúszta sérülés nélkül, így az eredeti tervek szerint folytathatja a hétvégi programot, és mind az időmérőn, mind a futamon ott lesz majd. Sőt, kevesebb mint négy órával a hatalmas bukás után már a második szabadedzésen is újra motorra ült.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy Márquez a MotoGP-kórház igazgatójával, Angel Chartával összeveszett, hogy mi a fenéért küldi őt kórházba, úgysincs komoly baja. A Mundodeportivo.com magától az orvostól tudta meg, hogy Márquez "a pokolba kívánta őt".

A burirami kórházban elvégeztek egy MRI-vizsgálatot, de minden negatív lett. Persze a hátán, a lábán és a csípőjén zúzódások vannak, de semmi aggasztó

- nyilatkozta az újságnak Puig.

Később azt is elárulta Márquez, hogy az esés után úgy öt másodpercig nem tudott levegőt venni, de a sóderágyban fekve legalább 20 másodpercnek tűnt számára ez. Ugyan nagyjából mindene fáj, de gyorsan összekapta magát, ezért is ült motorra a második edzésen.

Amennyiben vasárnap győzni tud Márquez, hatodik MotoGP-címét, egyben nyolcadik bajnoki címét nyeri.

Rovatok