Index Vakbarát Hírportál

Egy kocsival megy a dobogóért Michelisz csapata az idényzárón

2019. október 10., csütörtök 10:49

Egy autóval zárjuk az Európa-kupa szezont Monzában, Szabó Zsolt indulásához ezúttal nem állt össze a háttér, de nincs kizárva a közös folytatás 2020-ban

jelentette be csütörtökön, a TCR Európa-kupa monzai szezonzárója előtt Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapata, a M1RA. Szabó Zsolt szezon közben csatlakozott a csapathoz Nagy Dánielt váltva, ám az idény közben beindított projekt nehézsége miatt Szabó végül kihagyja az idény utolsó versenyhétvégéjét, amin Luca Engstler egyedül küzd saját és csapata dobogós eredményéért.

A TCR Európa-kupa monzai programja

október 11., péntek

október 12., szombat

október 13., vasárnap

Engstler 185 ponttal jelenleg az ötödik az Európa-kupa mezőnyében, de csak 14 pontra van előtte a hozzá hasonlóan Hyundaijal versenyző harmadik helyezett Andreas Bäckman és 9 ponttal előzi őt a megint csak hyundaios Nelson Panciatici – őket kellene lenyomni a dobogós eredményhez. A csapatversenyben harmadik a M1RA, hátrányuk 81 pont a WRT mögött, a második hely tehát biztosan nem lesz meg, inkább hátrafelé kell figyelni a Peugeot-kat versenyeztető JSB Compétitionra, ami 44 ponttal jön mögöttük.

Monzában a mondhatni már megszokott módon a Hyundai lesz a mezőny legnehezebb autója – a már említett Peugeot-hoz képest 100 kiló pluszsúlyt visznek majd magukkal például.

Nagy lehetőséget kapott Engstler

Csütörtökön kiderült az is, hogy Luca Engstler a korábbi szabadkártyás szereplése után gyári beugróként is lehetőséget kap a WTCR-ben, vagyis a túraautó-világkupában, ahol Augusto Farfust helyettesíti majd a makaói versenyhétvégén. Farfus a GT-kategóriában versenyez majd, és mivel egy versenyző csak egy kategóriában szerepelhet a Makaói Nagydíjon, ezért a Hyundainak helyettest kellett találnia: ő lesz Engstler.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Michelisz Norbert csapattársként köszöntheti majd a M1RA-ban nála versenyző németet, akinek a tanulás mellett az egyik fő dolga Michelisz bajnoki esélyeinek segítése lesz november 14-17. között Makaón.

Rovatok