Index Vakbarát Hírportál

Rajtbüntetés után vesztette el WTCR-elsőségét Michelisz

2019. október 26., szombat 08:41

Büntetéshullám kavarta meg alaposan a WTCR első szuzukai versenyének rajtsorrendjét: a 29 indulóból 11 pilóta 3, egy-egy versenyző pedig 5, illetve 10 rajthelyes büntetést kapott, 8 pilótát pedig a mezőny végére soroltak a szabadedzéseken, illetve az első időmérőn elkövetett szabálytalanságok miatt.

A büntetettek között volt Michelisz Norbert is, aki így a 17. helyről, vagyis a pontszerző zónán kívülről indult, miközben a legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri az első helyről kezdett a futamon. Guerrieri egy pillanatra ugyan elvesztette az első helyét a rajt után, de hamar visszaelőzte Niels Langeveldet, Michelisz viszont a mezőny sűrűjében két helyet vesztett.

Szombatra egyébként elvonult a pénteki óriási eső, így száraz pályán mehetett a mezőny a megrövidített szuzukai pályán, ahol 24 kör lett volna a verseny. Ez végül 26 körre nőtt, amikor a harmadik helyről kieső Frédéric Vervisch defektje miatt be kellett küldeni a biztonsági autót a nyolcadik kör elején.

Michelisz végül több pilóta hibájával a 13. helyre küzdötte fel magát a leintésre és Guerrieri futamgyőzelmével ugyan elvesztette az első helyét a WTCR-összetettben, de a két megszerzett ponttal legalább minimálisan csökkentette a károkat, és 13 pontos hátrányával lőtávolban maradt vasárnapra Guerrieri mögött - ne feledjük, Michelisz az élről kezd majd a fordított rajtrácsos futamon.

Michelisz 13. helyéhez kellett egy kis Hyundai-machinálás is: a futam utolsó harmadában Michelisz elé engedték a csapattárs Nicky Catsburgot, hátha ő meg tudja szorongatni, és hibára tudja késztetni Andy Priaulx-t. A holldn addig-addig küzdött a Lynk & Cót vezető Priaulx-val, hogy végül összeütköztek, és féktávon meglökte a látszólag korán fékező a brit pilótát. Ezután Catsburg visszaadta a helyét Michelisznek, hogy ő végül a 13. helyen zárhasson.

A futamot Esteban Guerrieri nyerte, mögötte az első WTCR-pódiumját szerző Niels Langeveld és Tiago Monteiro végeztek a top 3-ban.

A két vasárnap hajnali futam előtt Guerrieri 13 ponttal vezet Michelisz előtt az összetettben, majd újabb 14 ponttal lemaradva jön Yvan Muller, akit szintén 14 pontos hátránnyal követ Thed Björk, míg az ötödik Mikel Azcona már 72 ponttal van az első hely mögött.

Rovatok