Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy motoros a MotoGP betétfutamán

2019. november 2., szombat 13:57

Versenybalesetben meghalt egy 20 éves indonéz motoros, Afridza Munandar a Forma-1-es pályájáról ismert malajziai Szepangban, ahol a MotoGP betétfutamaként rendezett Ázsiai Tehetségek Kupáján (ATC) indult szombaton. Munandar egy japán versenyzővel ütközött, majd olyan szerencsétlenül bukott, hogy hiába szállították mentőhelikopterrel azonnal kórházba, nem tudták megmenteni az életét. Mundanar a 10. körben bukott.

Az indonéz versenyzőt a mezőny egyik legjobbjának tartották, a szezonban két győzelmet is szerzett az ATC-ben, emellett volt még négy dobogós helyezése, és a szezon végét jelentő két hétvégi futam előtt 27 pont volt a hátránya a bajnokságot vezető Macujama Takuma mögött.

A tragikus eset miatt törölték a szombati futamot, erről az ATC versenyzői szavaztak, és egyhangú döntés született, ahogy arról is, hogy a vasárnapi versenyt megtartják majd – ez előtt 1 perces gyászszünettel emlékeznek Munandarra.

A MotoGP időmérőjét Fabio Quartararo nyerte, a már világbajnok Marc Márquez csak a 11. lett, miután elég nagyot bukott az időmérőn.

(Index/MTI)

Rovatok