Index Vakbarát Hírportál

Második lett Alonso a Dakar-rali nyolcadik szakaszán

2020. január 13., hétfő 14:20

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso a második helyen végzett az autósok között a Dakar-rali nyolcadik, 477 kilométeres szakaszán.

Az egykori F1-es pilóta karrierje során először indult a Dakaron, ez az eddigi legjobb eredménye a versenyen. 

A verseny honlapja szerint a szakaszt a belga Mathieu Serradori nyerte, négy perccel volt gyorsabb a spanyolnál. 

Az összetettben vezető kétszeres Dakar-győztes Carlos Sainz csak 15. lett a hétfői szakaszon, de így is megtartotta előnyét a versenyben. Az összetett második helyén a címvédő katari Nasszer al-Attijah áll, hátránya majdnem hét perc Sainzhoz képest. A harmadik helyen a 13-szoros győztes Stéphane Peterhansel áll, de az ő lemaradása már több mint 13 perc.

 A Dakar-újonc Alonso a hetedik szakasz után 15. volt az összetettben, a hétfői második helyével feljött a 13. helyre, három órával van elmaradva a versenyt vezető Sainztól. Még a második szakaszon ütközött egy sziklával Alonso, az vetette vissza ennyire.

 A motorosoknál és a quadosoknál nem tartották meg a nyolcadik szakaszt, miután a szombaton halálos balesetet szenvedett Paulo Gonçalves portugál motorversenyző. A Szaúd-Arábiában megrendezett verseny kedden egy 410 kilométeres szakasszal folytatódik. 

Nyolcadik szakasz végeredménye:

Az összetett állása:

(Borítókép: Carlos Sainz a Dakar-rali nyolcadik szakaszán január 13-án.  Fotós: Hamad I Mohammed Ügynökség: REUTERS)

Rovatok