Index Vakbarát Hírportál

Törölték a katari szezonnyitó MotoGP-futamot a koronavírus miatt

2020. március 1., vasárnap 21:19

A motoros gyorsasági világbajnokságot szervező DORNA és a nemzetközi motoros szövetség, a FIM törölte a március 8-ra tervezett katari MotoGP-nagydíjat a koronavírus miatt életbe lépett beutazási megszorítások miatt. A Moto2 és a Moto3 kategória versenyeit ellenben megtartják, mert e két sorozat résztvevői már Katarban vannak az e heti hivatalos teszt miatt, így nem kell alávetniük magukat a kéthetes karanténnak, ami az Olaszországból érkező repülőgépek utasaira vonatkozik. Illetve azokra, akik az elmúlt két hétben jártak Olaszországban.

A MotoGP helyzetét bonyolította, hogy a csapatok nagy része olasz vagy olasz kötődésű, a legnagyobb motorszállítók pedig japánok - e két országban súlyos a koronavírus-helyzet: a fertőzöttek száma Olaszországban a legnagyobb Európában, vasárnap már átlépte az 1600-t, a betegek közül 34-en haltak meg. Katarban a héten jelentették az első kronavírusos megbetegedéseket, a szomszédos Iránban a járvány már előre haladottabb állapotban tart, sok a beteg.

A második futamot Thaiföldön rendeznék, erről már korábban azt pletykálták, elmaradhat, az Autosport.com úgy tudja, el is fog, így a legvalószínűbb, hogy a szezon egy hónapos csúszással, április első hétvégéjén kezdődik el az amerikai Austinban.

Rovatok