Index Vakbarát Hírportál

A McLaren főnöke szerint nézők nélkül tartanák meg az európai F1-es futamokat

2020. április 17., péntek 15:25

A McLaren csapatfőnöke, Zak Brown a BBC-nek arról beszélt, hogy a Forma-1 irányítóival egy olyan forgatókönyvet vitattak meg a napokban, amely szerint a július 5-i Osztrák Nagydíjjal kezdődne a 2020-as szezon, utána pedig dupla versenyt tartanának Silverstone-ban. Az első Brit Nagydíj július 19-én lenne, a második egy héttel később. 

Viszont mindegyik versenyt nézők nélkül rendeznék meg. Sőt, a McLaren főnöke azt sem zárta ki, hogy összes európai verseny zárt kapus lesz, tehát az augusztusi magyar nagydíj is.

A koronavírus-járvány miatt eddig nyolc futamot halasztottak el, egyet pedig végleg töröltek a versenynaptárból. Az optimistább olvasat szerint a járvány ellenére legalább 18-19 futamot meg tudnak tartani az idei szezonból, minimum 8 kell ahhoz, hogy érvényes legyen a 2020-as világbajnokság.

Brown szerint az is egy járható út, ha bizonyos helyszíneken dupla versenyeket tartanak. Brown korábban arról beszélt, hogy ha nem hoznak radikális intézkedéseket a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben, könnyen csődbe mehet 3-4 csapat és akkor az egész F1-nek lőttek. 

Rovatok