Index Vakbarát Hírportál

Hamilton szerint Ecclestone is felelős a rasszizmus megtűréséért

2020. június 27., szombat 15:26

A hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton szerint Bernie Ecclestone tudatlan és tanulatlan a rasszizmussal kapcsolatban. A Forma-1 korábbi vezetője, a 89 éves Ecclestone nemrég azt mondta a CNN-nek, hogy a fekete emberek sok esetben rasszistábbak, mint a fehér emberek.

Hamilton szerint Ecclestone véleménye szomorú és kiábrándító, amely azt mutatja, hogy milyen messze vagyunk attól, hogy valóban egy egyenlő társadalomról beszélhessünk. Instagram-oldalán azt írta, hogy bár Ecclestone már nem tölt be olyan fontos szerepet a sportvilágban, de szerinte nagy felelőssége van abban, hogy korábban semmit sem tettek a Forma-1 sokszínűbbé tételéért, és már érti, miért nem cselekedtek akkor sem, amikor őt érték rasszista bántalmazások.

„Ha valaki, aki évtizedeken vezette át ezt a sportot, ennyire nem érti azokat a mélyen gyökerező problémákat, amelyekkel a fekete emberek minden nap szembesülnek, akkor hogyan várhatnánk el, hogy a dolgozói megértsék ezt? Minden a legfelsőbb szinteken kezdődik” – írta Hamilton, aki úgy látja, most jött el az idő a változásra. A Forma-1 közleményben határolódott el Ecclestone szavaitól.

(via BBC)

Rovatok