Index Vakbarát Hírportál

Három versenyzővel, köztük egy sztárral vágnak neki Zengőék a WTCR-nek

2020. augusztus 28., péntek 11:50

Története során először indít három pilótát teljes szezonra a Zengő Motorsport a túraautózás csúcskategóriájában,

2020-ban ugyanis Mikel Azcona, Boldizs Bence, illetve a csapat endurance-pilótája, Kismarty-Lechner Gábor alkotja majd WTCR-csapatot.

Mindhárman a legfrissebb fejlesztésű Cupra León Competiciónt vezetik majd.

Mindannyian érezzük a saját életünkön, ez az év teljesen más, mint az eddig megszokott előző versenyévadok. Sokat kellett várni és dolgozni azért, hogy ma ez a bejelentés megtörténhessen

– áll a csapat közleményében Zengő Zoltán csapatvezető nyilatkozata.

A 24 éves spanyol Mikel Azcona a túraautózás egyik legnagyobb tehetsége, azok után, hogy 2018-ban a TCR Európa-kupa bajnoka lett, 2019-ben szintet lépve is óriásit fejlődött, és egyből a hatodik lett a WTCR-ben, egy futamgyőzelmet és öt dobogós helyet gyűjtve.

„Két hete még azt hittem, nem tudok rajthoz állni az idei WTCR-en, de végül sikerült megállapodnunk a Zengő Motorsporttal, és emiatt nagyon boldog vagyok! Meg kell még ismernem az új csapatom, de úgy gondolom, együtt nagyon jó munkát fogunk végezni! Várom, hogy elkezdődjön a szezon, főleg, mert az új Cupra Leon Competiciónt fogom vezetni. Az autó sokkal jobb mint az elődje, ez az autó már teljes mértékben a WTCR-re készült” – mondta Azcona.

A 43 éves Kismarty-Lechner Gábor a címvédő magyar túraautó-bajnok, azt a címét is Zengőékkel szerezte. A trióból számára lesz talán a legnagyobb kihívás a WTCR-ben való indulás. A 23 éves Boldizs Bence újonc lesz ugyan a túraautó-világkupa mezőnyében, ám jelenleg is aktívan gyűjti a tapasztalatot Kismarty-Lechnerhez hasonlóan a TCR kelet-európai kupában, ahol Boldizs legutóbb második helyet tudott szerezni a Slovakia Ringen.

A 2020-as WTCR-szezon a szeptember 12-13-i hétvégén indul az ausztriai Salzburgringen, a Zengő Motorsport két magyar pilótája mellett ott lesz a mezőnyben Tassi Attila (Honda) és a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai) is.

Rovatok